Search found 31 matches

by kitenski
Wed Oct 24, 2018 5:05 pm
Forum: 123solar
Topic: Had invertor replaced which seems to have screwed my readings
Replies: 3
Views: 1318

Re: Had invertor replaced which seems to have screwed my readings

hmm, looks like some spurious data was sent when the new invertor was connected as Tuesdays readings all appear fine. I've just manually edited the production file for Monday which has got rid of the huge spike, and removed the daily CSV.
by kitenski
Tue Oct 23, 2018 4:15 pm
Forum: 123solar
Topic: Had invertor replaced which seems to have screwed my readings
Replies: 3
Views: 1318

Had invertor replaced which seems to have screwed my readings

I had my invertor placed yesterday, which seems to have thrown out my figures with some huge negative production values.

Any idea what I need to change? It's years since I set this up!

Image
by kitenski
Fri Aug 25, 2017 9:33 am
Forum: 123solar
Topic: 123solar 1.7.0
Replies: 40
Views: 9904

Re: 123solar 1.7.0

jeanmarc wrote:
Thu Aug 24, 2017 8:27 pm
/srv/http/ is owned by root. You need to chown -R http:http /srv/http/
Thanks, all updated.
by kitenski
Thu Aug 24, 2017 7:11 pm
Forum: 123solar
Topic: 123solar 1.7.0
Replies: 40
Views: 9904

Re: 123solar 1.7.0

I see these errors trying to run the update from 1.6.9.3 Can't create /srv/http/_INSTALL. Make sure you didn't install 123solar on web server's root directory ! Can't write in /srv/http/_INSTALL/ [root@Plugbox php]# cd /srv/http [root@Plugbox http]# ls -al total 532 drwxr-xr-x 5 root root 4096 Jul 1...
by kitenski
Wed Jul 19, 2017 8:47 am
Forum: 123solar
Topic: Didn't get prompted for authentication info?
Replies: 2
Views: 1216

Re: Didn't get prompted for authentication info?

thanks, all sorted.
by kitenski
Wed Jul 19, 2017 8:23 am
Forum: 123solar
Topic: Guide/FAQ updates
Replies: 1
Views: 1203

Guide/FAQ updates

Morning Jean-Marc, Just noticed a couple of minor things when walking thru the setup stages, which may help other fairly basic Linux users! Firstly is it worth mentioning that using wget to download these files doesn't replace the origional? So do a mv first, ie mv /etc/nginx/nginx.conf /etc/nginx/n...
by kitenski
Tue Jul 18, 2017 8:59 pm
Forum: 123solar
Topic: Didn't get prompted for authentication info?
Replies: 2
Views: 1216

Didn't get prompted for authentication info?

Hi Jean-Marc Just had to rebuild from scratch. When I followed the second to last step, namely: Go then in your browser for configuration (eg: http://yourIP/123solar/). I just got taken to the admin screen and wasn't asked to do any config. I thus haven't uncommented the lines in "Uncomment those li...
by kitenski
Wed Aug 31, 2016 6:22 pm
Forum: Power-one inverters
Topic: Problem with aurora post rebuild
Replies: 5
Views: 2322

Re: Problem with aurora post rebuild

jeanmarc wrote:mycomapp.py is an example :)
DOH!!! so aurora is "my com app" then ;)
by kitenski
Wed Aug 31, 2016 5:49 pm
Forum: Power-one inverters
Topic: Problem with aurora post rebuild
Replies: 5
Views: 2322

Re: Problem with aurora post rebuild

mucking around with the Y parameter (and increasing it from 3 to 11) appears to have fixed the aurora issue.

Still interested as to whether I need to worry about mycomapp.py missing or not?

@ankn99 the webserver works fine, it's serving up 123solar and other pages just fine.
by kitenski
Wed Aug 31, 2016 10:01 am
Forum: Power-one inverters
Topic: Problem with aurora post rebuild
Replies: 5
Views: 2322

Problem with aurora post rebuild

Morning, I rebuilt my system after some issues with Linux, however it appears to now only communicate with the invertor at the start of the day, then drops the connection? reading the debugger page it says the following: "You also need to grant the access to your com. apps. Locate with 'whereis myco...