123solar 1.6.8

Talks about solar stuff
jeanmarc
Posts: 1867
Joined: Thu Aug 29, 2013 7:16 am

Re: 123solar 1.6.8

Post by jeanmarc » Mon Aug 08, 2016 10:23 am

No, not like that, 123s send the total meter value and pvoutput do the difference. Hence why you needs a code that do that..
You can also put that part of code into extendedX.php.

TonyP62
Posts: 97
Joined: Fri May 01, 2015 11:07 pm

Re: 123solar 1.6.8

Post by TonyP62 » Mon Aug 08, 2016 10:27 am

Thanks for explanation, JeanMarc.
Now is more clear how 123solar works.
So, the only solution is to replace my smart meter and use it with MeterN.

jeanmarc
Posts: 1867
Joined: Thu Aug 29, 2013 7:16 am

Re: 123solar 1.6.8

Post by jeanmarc » Mon Aug 08, 2016 10:32 am

Oops sorry, i just review the code. 123s does indeed do the difference :oops:
That should work if you use

Code: Select all

$pvo_v10=$KWHDtot;

TonyP62
Posts: 97
Joined: Fri May 01, 2015 11:07 pm

Re: 123solar 1.6.8

Post by TonyP62 » Mon Aug 08, 2016 11:15 am

jeanmarc wrote:Oops sorry, i just review the code. 123s does indeed do the difference :oops:
That should work if you use

Code: Select all

$pvo_v10=$KWHDtot;
I put this code on my extended1.php file and restart 123solar service but i don't see any exported value on pvoutput.org as you can see here . This extended value will be send to pvoutput.org site once time at the end of day ? Or it'll be updated every time 123solar send pvoutput data ?

Actually the extended1.php file permissions are: RW-R-R . It'll be right or i must change them ? Perhaps into RWX-RX-RX ?

jeanmarc
Posts: 1867
Joined: Thu Aug 29, 2013 7:16 am

Re: 123solar 1.6.8

Post by jeanmarc » Mon Aug 08, 2016 1:35 pm

oh that 'exported' seem to be calculated via the consumption not via the extended values.
You may create a file config/pvoutput/consumption/test.php for a try

Code: Select all

<?php
    $CONSUMED_WHD = 1;
    $CONSUMED_W   = 1;
?>

TonyP62
Posts: 97
Joined: Fri May 01, 2015 11:07 pm

Re: 123solar 1.6.8

Post by TonyP62 » Mon Aug 08, 2016 7:42 pm

jeanmarc wrote:oh that 'exported' seem to be calculated via the consumption not via the extended values.
You may create a file config/pvoutput/consumption/test.php for a try

Code: Select all

<?php
    $CONSUMED_WHD = 1;
    $CONSUMED_W   = 1;
?>
I create this file and tested. But the "Exported" Value on pvoutput.org is not changed.
Pleas help me to understand how it works, if it's possible.

jeanmarc
Posts: 1867
Joined: Thu Aug 29, 2013 7:16 am

Re: 123solar 1.6.8

Post by jeanmarc » Mon Aug 08, 2016 7:46 pm

That should work, select 'test' consumption in PVoutput configuration and restart.
Also you may enable debug and return the PVoutput return log.

TonyP62
Posts: 97
Joined: Fri May 01, 2015 11:07 pm

Re: 123solar 1.6.8

Post by TonyP62 » Mon Aug 08, 2016 8:01 pm

The test.php works fine , but it insert the Power and Energy Used into pvoutput.org (1 Watt).
I only need to insert the "Exported" value that must be the same as Production in pvoutput.org site.
There is a different solution ?

TonyP62
Posts: 97
Joined: Fri May 01, 2015 11:07 pm

Re: 123solar 1.6.8

Post by TonyP62 » Mon Aug 08, 2016 8:45 pm

Code: Select all

tonyp62 4.140kW	Compare: Tips
Date▼	Generated▼	Efficiency▼	Exported▼	Peak Power	Peak Time	Conditions

08/08/16	22.386kWh	5.407kWh/kW	22.386kWh	3.024kW		2:30PM		Fine
As you can see from this code, we can send to pvoutput.org site the exported value. I insert it manually every day. So i ask you if it's possible to send this value using the same value of the "Generated" using the extended1.php file.
Thanks in advance.

jeanmarc
Posts: 1867
Joined: Thu Aug 29, 2013 7:16 am

Re: 123solar 1.6.8

Post by jeanmarc » Tue Aug 09, 2016 7:42 am

The exported is calculated by PVo, i don't use extended data and it does show the export.
For that you need to send consumption, i believe if you set the 'test' for a day it should be calculated. (ps: don't send null values)

Locked

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests